Starostové budou i střílet

 Starostové budou i střílet

Malou přípravou na setkání Nových Měst, které by se v Novém Městě na Moravě mělo uskutečnit v příštím roce, bude setkání starostů koordinačního výboru evropských Nových Měst. To zde proběhne od pátku 18. až do neděle 20. září.

Do Nového Města na Moravě by mělo v tuto dobu přijet dvacet z celkových třiceti šesti představitelů Nových Měst z celé Evropy. „Hlavní program je připraven především na sobotu 19. září. Starostové na setkáních měst, které probíhají v letních měsících, nemají moc možností zúčastnit se předváděných akcí. Mají své povinnosti a absolvují různá jednání. Takže to je i důvod, proč se zvou v termínu, který setkání Nových Měst předchází,“ informuje místostarosta Stanislav Marek.

A jaký program tedy starosty Nových Měst čeká? „V sobotu by mělo nejdříve proběhnout jednání na radnici, následně by si měli starostové krátce prohlédnout Horáckou galerii a Horácké muzeum. Chystá se i prohlídka areálu nemocnice. Následovat bude uvítání v areálu SKI hotelu, kde si budou moci, pokud budou chtít, i zastřílet. Pak je čeká setkání v Krátké, kde bude bramborová pouť. Budou mít možnost ochutnat speciality z brambor, a pokud bude příhodné počasí, pak by měli absolvovat ještě pěší výlet na Blatiny a na Buchtův kopec,“ podává úplný přehled bohatého sobotního programu Stanislav Marek.

Představitelé Nového Města na Moravě doufají, že se tu bude starostům líbit. Na jejich kladném hodnocení bude mimo jiné záviset i účast jejich měst na červnovém setkání Nových Měst v Novém Městě na Moravě.