V pátek ovládli Nové Město děti a řemeslníci

V pátek ovládli Nové Město děti a řemeslníci

Nádherně teplý páteční den, provoněný sluncem, patřil v Novém Městě na Moravě nejen dětem, ale také řemeslníkům. Zatímco hřiště byla doslova atakována žáky, před Horáckým muzeem se zase usídlili lidoví umělci.


 

Školní mládež si svůj den dokonale užila. Opustila učebny, které teď, v době uzavírání známek, pro ně znamenají asi tolik, co středověké mučírny a hurá ven. Do sytosti se děti mohly vydovádět a vyřádit a také toho náležitě využily.

 


 


 


 



 

Vratislavovo náměstí, konkrétně místo před Horáckým muzeem, bylo zase rájem pro ty, kteří obdivují tradiční řemeslnou práci. Vidět řemeslníky takříkajíc „přímo v akci“, to se každý den nepoštěstí. Mnozí na nich mohli doslova oči nechat. A kromě koukání se naskytla i možnost nákupu originálních dárků, což si většina kolemjdoucích nenechala ujít.

 


 



 


 



 


 

Pátek se prostě vydařil. Pochvalovali si jej děti, učitelé, řemeslníci i nakupující. A protože začínal víkend, na mnohých místech večer zaplály ohníčky, nad kterými se daly opéct báječné, voňavé párky nebo dokonce něco většího. A když se k tomu přidala orosená sklenice chladného piva, spokojenost byla dokonalá.