Maršovičtí vyhráli na domácí půdě

Maršovičtí vyhráli na domácí půdě

Každoroční klání dobrovolných hasičů se letos odehrávalo na hřišti v Maršovicích. Celkem dvacet čtyři družstev, z toho čtyři sestavené z příslušnic něžného pohlaví, zde předvádělo svou rychlost, um a také znalosti.  

V kategorii ponorných čerpadel mezi sebou zápolila pouze dvě družstva a to dokonce z jedné obce. Muži proti ženám ze Studnic. Dámy byly lepší nejen časově, ale, podle nadšeného tvrzení všech přítomných, i pohledově. Studnickým dobrovolným hasičům však prohra nijak zvlášť nevadila a blažilo je vědomí, že ačkoliv jejich sbor není nejpočetnější, přece jen dokázali dát dohromady i ženské družstvo.

 


 


 


 



V kategorii žen 1+5 vyhrál oddíl z Maršovic, na druhém místě skončily Radňovice a bronz patřil Slavkovicím. Ani maršovičtí muži se nedali zahanbit, i oni na domácí půdě zvítězili. Za nimi pak následovaly Radňovice a Nová Ves.

 


 


 


 


 


 



Hostitelé se svého úkolu ujali velice dobře. Nechybělo ani občerstvení, zvláště tekutiny přišly v panujícím vedru velmi vhod. Vše proběhlo bez úrazu, prostě tak, jak to má být. Raritou sobotní soutěže bylo místní družstvo „veteránů“, tedy dobrovolných hasičů nad padesát let. Ti ale předvedli pouze útok, na štafetu už si zřejmě netroufli. Ale i tak dokázali, že s nimi v případě požáru mohou všichni počítat, a že to, co se kdysi naučili, dodnes nezapomněli.