Mladí hasiči soutěžili v Novém Městě na Moravě

Mladí hasiči soutěžili v Novém Městě na Moravě

Druhý závod Krajské ligy v požárním útoku mladých hasičů podle hry Plamen se konal ve sportovním areálu hotelu Ski v Novém Městě na Moravě.

 

Podle informací okrskového referenta Sboru dobrovolných hasičů Nové Město na Moravě Jaroslava Štejdíře se zde sjelo celkem osmnáct kolektivů z celého kraje Vysočina. Mladí hasiči ve věku od šesti do patnácti let předvedli nejen rychlost, ale i preciznost a šikovnost.

 


 


 


 



Ne všichni soutěžící však oplývali zkušenostmi, objevili se zde i naprostí nováčci. Jako třeba kolektiv z Nového Města na Moravě, který vznikl teprve v loňském roce a to hlavně proto, že neměl kdo hájit barvy okresu Žďár nad Sázavou.

 


 


 


 


 



Každý ze sedmi členů družstva měl předem přesně určený a vymezený úkol, kterého se zhostil s vervou a s nadšením. Ze dvou pokusů jim byl počítán lepší čas. Takže kdo zpočátku přece jen něco pokazil, mohl to ještě napravit. Mladí hasiči dali do útoku celou svou duši, jejich nadšení bylo téměř hmatatelné. Možná by si z nich mohl občas vzít příklad i leckterý dospělý.