Acetylenové láhve hrozily výbuchem

Acetylenové láhve hrozily výbuchem

Okolo třetí hodiny odpolední zazněly hasičské sirény v Novém Městě na Moravě. Hasiči se sjížděli k požáru, který byl ohlášen v objektu Technostavu na Soškově ulici. 

V celém areálu sídlí hned několik firem, některé z nich byly podle hasičů bezprostředně ohroženy. „Tento požár byl velmi nebezpečný, hrozil zde výbuch a následně zřícení budov a ohrožení obyvatelstva“, sdělil člen novoměstského poloprofesionálního hasičského sboru Karel Beranovský. „Pravděpodobnou příčinu ještě stále zjišťuje vyšetřovatel, ale vše zřejmě způsobila prasklá hadice“, dodal. V budově se nacházely dvě acetylenové láhve, jejichž exploze by měla katastrofální následky nejen pro samotný Technostav, ale i pro další firmy sídlící v témže areálu.




Na místo zásahu dojel kromě místních i Hasičský záchranný sbor Žďár nad Sázavou. Likvidace následků požáru připravila hasiče o několik hodin času. Jedna acetylenová láhev musela být uložena do nádrže s vodou. Bylo nezbytně nutné ji zchladit a nějaký čas hlídat. Teprve poté by měla být předána zpět majiteli.

 


 



Od začátku letošního roku už novoměstští hasiči vyjeli k jedenapadesáti zásahům. Tento týden sice vyrazili do terénu poprvé, ale sedm předcházejících dní bylo poměrně rušných. Hlavně závěr týdne byl hektický.

V sobotu došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů mezi obcemi Rovné a Divišov. Jeden z automobilů začal hořet, zůstal v něm pes, kterého už se nepodařilo zachránit. Dvě těžká a tři lehká zranění – to byl další výsledek této nehody. Na místo se dostavil i vrtulník Letecké záchranné služby, který musel transportovat jednoho ze zraněných do Brna.

Černou by se dala označit i neděle. Krátce před sedmnáctou hodinou byl ohlášen výjezd do obce Rovné, kterou se přehnala záplavová vlna. Hasiči měli opět plné ruce práce hlavně s odčerpáváním vody ze zatopených sklepů.