Dětský den slavili malí i velcí

Dětský den slavili malí i velcí

Svátek dětí už sice byl, ale oslavy tohoto významného dne ještě zdaleka neskončily. Ani rokytenští hasiči se nenechali zahanbit a připravili Dětský den ve svém výcvikovém středisku zvaném „Obůrka“. I když se nestrefili přesně do termínu, dětem to nevadilo. Hlavně, že o svou slavnost nepřišly.

Kromě malých oslavenců a jejich rodičů byli pozváni i zástupci stejnojmenné družební obce. Rokytno, ležící nedaleko Pardubic, navázalo se svým jmenovcem na Vysočině spolupráci už před rokem. Hostitelé z Vysočiny si rozhodně netrhli ostudu, návštěvníci byli nadšeni.

 

Dětský den se vydařil i díky DJ Davidu Hamerskému, který ani tentokrát neporušil tradici a přijel bavit jak malé, tak i ty větší. Soutěží bylo nepočítaně a stejně tak i odměn. Ruce a kapsy dětem nestačily, proto každé z nich dostalo hned při úvodním nástupu igelitovou tašku, aby si mělo ceny z turnajů v čem odnést.

 


 


 



 


 


 


Ale nejen pro caparty byly připraveny soutěže. Se svou troškou do mlýna museli přijít i dospělí. Zápolení velkých přineslo výbuchy smíchu z řad jejich potomků. Hlavně soutěž v pití piva na čas byla přijata s nadšením. Vítězství zůstalo na Vysočině díky reprezentantovi z nedalekých Studnic. Druhé a třetí místo patřilo návštěvnicím z Rokytna u Pardubic. Tím, že porazily zbylou mužskou soutěžící část, ženy dokázaly, že umí hasit žízeň stejně dokonale, jako silnější pohlaví. Mnohým skalním pivařům při jejich výkonu umrzl úsměv na rtech.

 

Připraveno bylo i nejedno překvapení. Policisté sice tentokrát nepřijeli v plné parádě jako vloni, ale zato přivezli malým oslavencům spoustu darů. Novoměstský poloprofesionální hasičský sbor také vyslal své zástupce, kteří dětem i dospělým ukázali, co všechno by měl správný hasič umět a ovládat. Jako pokusný králík jim posloužil DJ David, který se ani moc nebránil. Zřejmě pochopil, že proti trénovaným poloprofesionálům by mu žádná obrana stejně nepomohla.

 


 


 


 


 


Jídlo i pití měly děti zdarma, což také náležitě ocenily. Dospělí si sice museli vše zaplatit, ale to je moc netrápilo. Pivo teklo proudem a uzené kýty také mizely závratnou rychlostí. Oslava se protáhla až do pozdních večerních hodin. Všichni odcházeli unavení, ale šťastní a spokojení.