Program na Veselém Kopci 2008

Program na Veselém Kopci 2008

Zajímáte se o historii A lidovou architekturu? Obdivujete zručnost a umění starých řemeslníků? Jezdíte rádi do skanzenů? Pak je tento článek právě pro vás.

Soubor lidových staveb Veselý Kopec v tomto roce nabízí:

 

19. a 20. července veselokopecký jarmark - Prodej výrobků lidových výrobců, kulturní program, od 9 do 16 hodin.

16. a 17. srpna jak se dříve stavělo - Ukázky tradičních stavebních technik, konzervace dřeva, poradenská činnost a další zajímavé činnosti, od 9 do 16 hodin.

6. září posvícení - Tradiční jídla a zvyky, ukázky chovu včel a využití medu, kulturní program, od 10 do 15 hodin.




4.října bramborová sobota - Příležitost k ochutnání tradičních bramborových jídel a dozvědět se vše o pěstování,použití i uskladnění brambor, od 10 do 15 hodin.

7. prosince předvánoční jarmark - Prodej výrobků lidových výrobců, od 9 do 15 hodin.

26. dubna až 31. října Stojí, stojí domeček …. Výstava ve statku z Mokré Lhoty věnovaná tradičním stavebním technikám a řemeslům v oblasti Českomoravské vrchoviny.

29. listopadu až 7. prosince vánoce na veselém kopci - Výstava ve všech objektech přibližující lidové zvyky, dárky, ozdoby, pečivo, kulturní program. Otevřeno denně od 9 do 16 hodin.



A co vás čeká v památkové rezervaci Betlém v Hlinsku?

8. července až 31. října Kouzelný čas her - Výstava věnovaná tradičním dětským hračkám a hrám.

22. září až 26. září živá historie VII. - Týden pro školy, vyprávění o životě našich předků, ukázky řemesel apod. Upozornění: účast na tomto programu je nutné předem objednat.

13. prosince až 31.prosince nebo až 4. ledna betlém vánoční - Výstava ve všech roubených objektech, lidové betlémy,unikátní mechanický betlém R.Frinty.