V. ročník Memoriálu Dalibora Sýkory a Mistrovství oblasti Vysočina

V. ročník Memoriálu Dalibora Sýkory a Mistrovství oblasti Vysočina

Je tu léto a sním i spousta zajímavých lákadel, ať už pro ty aktivně sportující nebo pro ty druhé, (také aktivně) přihlížející.

V sobotu 28. června se již popáté pod hrází Bránského rybníka ve Žďáře nad Sázavou odehrávaly jezdecké závody, jejichž vrcholem bylo vedle Memoriálu Dalibora Sýkory i Mistrovství oblasti Vysočina. Závody, které nekazily ovzduší množstvím výfukových plynů. Závody plné dusotu koňských kopyt a hlasitého ržání. Závody uspořádané Jezdeckým klubem Na Ranči z Hamrů nad Sázavou. Přihlížel jim také náš občasný zpravodaj Stanislav Mikule, který je autorem jak následujících řádků, tak fotografií.

V sobotu 28. června 2008 se konal již pátý ročník Memoriálu Dalibora Sýkory. Jezdecké závody uspořádal JK Na Ranči Hamry nad Sázavou na kolbišti Dr. Radslava Kinského pod hrází Bránského rybníka ve Žďáře nad Sázavou. Diváky i závodníky osobně přivítal starosta města pan Mgr. Jaromír Brychta. Závodů se zúčastnily dvojice jezdců a koní nejen z kraje Vysočina, ale také z Jindřichova Hradce, z Mostu či ze Srnína u Českého Krumlova. Nejvíce ocenění obdržel Kamil Papoušek právě z „JO Srnín, občanské sdružení“. Vyhrál jak Memoriál Dalibora Sýkory (na koni Duel 3), tak Cenu Josefa Sýkory (Cartier) a Cenu Lukáše Sýkory (Barina), přičemž v prvních dvou jmenovaných závodech obsadil také 2. a 4. místo (v Memoriálu Dalibora Sýkory na koních Great Staar a Casall, v Ceně Josefa Sýkory na koních Duel 3 a Great Staar). V ceně Lukáše Sýkory získala pěkné šesté místo Lucie Hrnčířová na koni Gita z JK Na Ranči Hamry nad Sázavou.

 


 


 


 


Působnost České jezdecké federace se dělí do jedenácti oblastí. Součástí sobotního jezdeckého dne ve Žďáře nad Sázavou bylo Mistrovství oblasti Vysočina, v němž se z pořádajícího JK Na Ranči Hamry nad Sázavou umístila na třetím místě v kategorii dětí Kateřina Krobová na koni Gita a na druhém místě v kategorii mladých jezdců Lucie Hrnčířová taktéž s Gitou. V areálu tohoto jezdeckého klubu trénuje také Pavla Okurková (JK Devět Skal), která na koni Tibera 1 zvítězila v kategorii juniorů 15 – 16 let.

 


 


 


 


 


 


 


Sobotní den se skutečně vydařil. Jezdci i diváci se sešli v hojném počtu (v ceně Lukáše Sýkory startovalo 38 dvojic) a přálo jim slunné letní počasí. Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se podíleli na organizaci závodů i sponzorům a věřím, že se všichni sejdeme zase příští rok při dalším ročníku Memoriálu Dalibora Sýkory.

 


 



 

 Parkur ZM

Anita Netolická - Alsan (JK Equistar)

Parkur Z

Romana Kocourková – Tekila (Pony club Přibyslav)

Parkur ZL – Cena Lukáše Sýkory

Kamil Papoušek – Barina (JO Srnín, občanské sdružení)

Parkur L** – Cena Josefa Sýkory

Kamil Papoušek – Cartier (JO Srnín, občanské sdružení)

Parkur S** – Memoriál Dalibora Sýkory

Kamil Papoušek – Duel 3 (JO Srnín, občanské sdružení)

Mistrovství oblasti Vysočina – děti

Šárka Voplakalová – Ares 4 (JK Trio Kaliště)

Mistrovství oblasti Vysočina – junioři 15 – 16 let

Pavla Okurková – Tibera 1 (JK Devět Skal)

Mistrovství oblasti Vysočina – junioři 17 – 18 let

Tereza Pospíchalová – Feries (Sdružení přátel chovu koní a jezdeckého sportu Havlíčkův Brod)

Mistrovství oblasti Vysočina – mladí jezdci

Kristýna Ondrůšová – Hurón (Sdružení přátel chovu koní a jezdeckého sportu Havlíčkův Brod)

Mistrovství oblasti Vysočina – senioři

Zdeněk Hrnčíř – Camiro (JK Proseč pod Křemešníkem)

 


 


 


 


 


 


 


Také my se připojujeme k přání, aby se příští ročník Memoriálu Dalibora Sýkory vydařil a aby měl opět stejnou nebo snad raději o něco větší jezdeckou i diváckou účast.