Historický vlak byl na Vysočině nadšeně vítán

Historický vlak byl na Vysočině nadšeně vítán

  Slavnosti Pernštejnského panství, které v těchto svátečních dnech vypukly, s sebou i letos přináší spoustu různých atrakcí. Jednou z nich je i historický vlak tažený pravou a nefalšovanou parní lokomotivou.

 

Na všech větších či menších nádražích a nádražíčkách, od Brna až po Jihlavu, je tento, dnes už unikát, nadšeně očekáván davem dětí i dospělých. Ti menší se podivného vlaku, který do stanice vjíždí zahalen kouřem a párou, tak trošku bojí. Možná jim připomíná pohádkové draky, když se se supěním a rachotem valí okolo.

 


 


 


 


 


Dospělým, hlavně mužské části, zase září oči nadšením. Mnohý z nich si jistě vzpomněl na dobu, kdy si doma sestavoval svou malou železnici, a kdy si vítězoslavně z obchodu pro modeláře přinášel ve zpocené dlani první mašinku.

 


 


 


I když už železnici využíváme méně a méně, určité kouzlo si zachovala dodnes. Jen málokteré dítě se nedá zlákat k tomu, aby jelo vlakem. A když se ještě navíc jedná o vlak historický, nezaváhá nikdo. No a když už je plno a nenajde se ani jedno volné místečko, tak aspoň nějakou tu fotku s touhle letitou krasavicí, která, jak se zdá, vůbec nestárne.