Pozvánka na víkend do Bystřice

Pozvánka na víkend do Bystřice

Chcete strávit příjemný víkend a nevíte, kam se vydat? Co takhle zkusit Bystřici nad Pernštejnem, která nabízí pestrý program na sobotu i neděli. 

Pod taktovkou občanského sdružení „Zapnuto“ začne v sobotu, devátého srpna takzvané „Slévárenské sympozium“.  Tato už vloni velmi úspěšná akce bude trvat celé dva dny.

V sobotu jsou od devíti hodin připraveny ukázky ručního zpracování kovů jako je kování, svařování, odlévání a kovorytectví, které budou vhodným doplňkem výstavy děl Marie a Pavla Hřebíčkových a Jana Jemelky. Po celý den bude probíhat „Řemeslný trh“ a od šestnácti hodin se můžete těšit na „Vernisáž litinových soch“, které byly odlity v železárnách ve Štěpánově. Hudební doprovod zajistí „Banda z ostrova“.

Ani neděle nebude ochuzena o ukázky ručního zpracování kovů a výstavy. Kromě toho se ale můžete těšit na tradiční „Vavřineckou pouť“, která se koná pod záštitou starosty města. V deset hodin bude doprovodný program zahájen slováckou krojovanou dechovou hudbou „Vlčnovjanka“ a o tři čtvrtě hodiny později ovládnou náměstí „Rytíři Země zubra“. Děti se mohou těšit na „Zemanovo dřevěné divadlo“, které obživne celkem dvakrát a to v deset a v půl dvanácté. Od jedné hodiny začne „2. ročník přehlídky dechových hudeb“ a čtrnáctá hodina přinese vyhlášení soutěže o „Sedm divů Bystřicka“.