Město nabízí k pronájmu zahradnictví

Město nabízí k pronájmu zahradnictví

Restrukturalizace novoměstských obchodních společností s sebou přináší řadu problémů. Jedním z nich byla i otázka, co se stávajícím zahradnictvím, které do této doby patřilo pod správu společnosti Lesy a zeleň.

Nakonec bylo rozhodnuto nabídnout jmenovaný majetek k dlouhodobému pronájmu. „Naším cílem je udržet v Novém Městě zahradnictví a získat do něj nájemce, který by byl i potencionálním partnerem města při údržbě a úpravě zeleně“, říká starostka Zdeňka Marková.

 


Zájemce o novoměstské zahradnictví musí tudíž předložit nejen návrh ceny, za kterou je ochoten si zahradnictví pronajmout, ale i cenovou nabídku prací, které by byl schopen v rámci údržby zeleně pro město dělat. Pro radnici je také důležité estetické cítění budoucího nájemce. Mezi požadavky města patří i předložení celkového návrhu parkové úpravy Palackého náměstí, které je v současné době v rekonstrukci.

 


Zahradnictví se rozkládá přibližně na třech hektarech a podle představitelů města je ve velmi dobrém stavu. Navíc se v provozní budově nachází byt, který by měl nájemce k dispozici. „Ve městě velikosti Nového Města na Moravě by se jistě schopný a šikovný zahradník uživil“, argumentuje Zdeňka Marková. „Jde o to, aby se obyvatelé města a místní firmy nemuseli obracet jinam. Vhodné prostory máme. Teď už čekáme jen na schopného zahradníka“, dodává.