Patronem bystřického stadionu bude Tomáš Dvořák

Patronem bystřického stadionu bude Tomáš Dvořák

Díky dotacím z Regionálního operačního programu mohou bystřičtí zahájit modernizaci atletického stadionu u základní školy v Nádražní ulici.  

„Začali jsme hledat osobnost, která by se stala patronem našeho stadionu a našli jsme ji v osobě trojnásobného mistra světa v desetiboji Tomáše Dvořáka,“ oznámil starosta Bystřice nad Pernštejnem Karel Pačiska. „Už jsme spolu jednali a máme jeho souhlas. Na podzim by se měl již zúčastnit poklepání základního kamene. Tomáš na mne udělal velký dojem svou plachostí a skromností,“ dodává starosta.

 

V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. Zahájení rekonstrukce stadionu je plánováno na letošní podzim, kdy by měly proběhnout terénní úpravy, kácení stromů, sázení nových a oplocení. Na příští rok se chystají speciální práce, jako je položení tartanu a úprava povrchů hřišť. V květnu by již mělo být vše hotovo. Předpokládané náklady se podle Karla Pačisky vyšplhají na jedenadvacet miliónů korun, z nichž osmnáct milionů a šest set sedm tisíc korun bude čerpáno z ROPu.

 

Nový atletický stadion ponese jméno svého patrona.  Spolu s jeho otevřením plánuje bystřická radnice oslavu v podobě sportovního zápolení škol, při kterém by se Tomáš Dvořák uplatnil v roli startéra. Součástí by byla i nezbytná autogramiáda.

 

Bystřičtí doufají, že jméno slavného desetibojaře by mohlo napomoci ke zvýšení zájmu mladých o atletiku a sport vůbec.