Přijďte se podívat na zpívající Křídla

Přijďte se podívat na zpívající Křídla

Už po deváté je připraven multižánrový festival nazvaný Křídla 2008. Ve dnech 26. A 27. září proběhne kde jinde než v Křídlech, malé vesničce vzdálené šest kilometrů od Nového Města na Moravě.

 Vše vypukne v pátek v devatenáct hodin, kdy na prkna, co znamenají svět, nastoupí skupina Fullstop doplněná punkovou Znouzecností a energickou Dub-O-Net. A jako tradičně i tentokrát přivítáme hosty – Kryštofovy staré věci a Karla na nákupech.

Než se v sobotu znovu vesnička rozezní tisícem tónů, mohou se návštěvníci dle vyjádření organizátorů „vypravit poznávat krásy okolí Křídel, a u toho se zúčastnit tradiční mše, která se obvykle odehrává právě za humny obce“.

A protože se v Křídlech už od roku 1923 udržuje tradice ochotnického divadla, nebude divadelní představení chybět ani tentokrát. Soubor Zkládanka a Obludárium zahrají hry „O princi s dřevěným mečem“ a „Tichá ozvěna bláznů“.

Zpívat a hrát se bude zase od hodiny osmnácté. Šatlava, Ponožky pana Semtamťuka, Volant, Schodiště, Poletíme? a Korísz si budou předávat štafetový kolík v chystaném hudebním maratonu.

Občerstvení zajištěno, jednodenní vstupné 170 Kč, dvoudenní 260Kč.