Tomáš Dvořák poklepal na základní kámen

Tomáš Dvořák poklepal na základní kámen

Bystřický atletický stadion už má své jméno a svou osobnost. Tou je desetibojař a trojnásobný mistr světa Tomáš Dvořák.  

Díky penězům z Regionálního operačního programu kraje bude v Bystřici nad Pernštejnem rekonstruován stadion u základní školy v Nádražní ulici. Projekt je hotov a tak před tím, než se přistoupí ke stavbě samotné, rozhodli se bystřičtí požádat několik osobností o slavnostní poklepání na základní kámen.

 

 

 


 

 Chybět samozřejmě nemohl patron stadionu Tomáš Dvořák. Přišel s úsměvem na rtech a dobrá nálada mu z tváře nezmizela ani když musel lovit mušku (kterých bylo všude plno) ze své skleničky se šampaňským.

 


 

Slavnostního poklepání se zúčastnily i další osobnosti. Kromě zdejšího starosty Karla Pačisky a místostarosty Josefa Vojty byl přítomen i senátor a bystřický patriot Josef Novotný, radní kraje Vysočina Jaroslav Hulák a další.

 


 

 


 

 


 

 


 

 



Starosta města ve svém projevu zavzpomínal na historii stadionu. „V roce 1969 byla postavena tato základní škola, která je dodnes nazývána jako nová. Nová škola ale bude příští rok slavit čtyřicet let, takže ona už tak nová není. V roce 1971 bylo otevřeno hřiště, které se nyní bude rekonstruovat. Na tomto hřišti také v roce 1990 proběhla poslední spartakiáda. I na tuto historii můžeme být pyšní,“ řekl starosta, který dále projevil radost nad tím, že se podařilo na obnovu stadionu získat potřebné finance. 

 

Tomáš Dvořák zase vyjádřil svůj údiv nad tím, že byl vyzván, aby byl stadion pojmenován po něm. „Vždycky jsem byl přesvědčen o tom, že se takovéto věci pojmenovávají po slavných a už nežijících lidech. Je mi potěšením, a kdyby někdo našel ke sportu cestu díky mému jménu, tak budu velice rád.“ Bystřickým popřál, aby se stavba zdařila a veškeré termíny byly dodrženy. A stadionu aby dobře sloužil a aby si k němu našlo cestu co nejvíce mladých lidí.