Jde to i bez křídel

Jde to i bez křídel

Velkou touhou člověka je dívat se na svět z ptačí perspektivy. Někdo si ke splnění svého přání pořídí křídla, jinému stačí vyšlápnout si pár schodů. Z vrcholu rozhledny pak máte svět doslova jako na dlani.

Zatím nejmladší rozhlednou Žďárských vrchů je rozhledna Karasín. Je to vlastně ještě takové miminko, neboť se narodila v roce 2002. Nadmořská výška místa, ve které se nachází, je 704m a už coby novorozeně měřila 28,2m. Od té doby už nepoporostla ani o kousek.


Rozhledna poskytne návštěvníkovi hned několik potěšení najednou. Jednak je to radost z pohybu. Pokud vyjdete všech sto dvacet osm schodů, určitě nabudete dojmu, že jste cestou shodili alespoň jeden nadbytečný kilogram. Další požitek vás čeká na jejím vrcholu. Za jasného počasí je výhled na Vysočinu úžasný. Bystřice nad Pernštejnem, Vírská přehrada, Harusův kopec u Nového Města na Moravě, Vítochov, Zubštejn, Buchtův kopec i nedaleká rozhledna Horní les, to vše je z vrcholu k vidění.

      

Tím ale všechna lákadla karasínské rozhledny zdaleka nekončí. Protože byla stavěna později a s ohledem na turisty, kteří ji také hojně navštěvují, nezapomnělo se ani na občerstvení. Ve zdejším bufetu na vás čeká jídlo, pití i mražené výrobky.

 

 

A ještě jednu výhodu rozhledna skýtá. Především rodiče s dětmi ocení přilehlý areál s hracími prvky, kde se jejich potomci jaksepatří vydovádí. Oni si zatím mohou v klidu vypít kávu, pivo či jiné lahodné nápoje. Spokojeni nakonec budou jak malí, tak i velcí.