Nebojte se a přijďte do školy

Nebojte se a přijďte do školy

Jestliže se obáváte takovýchto vzdělávacích zařízení a máte strach z přísných pedagogů, pak vás musím hned zpočátku uklidnit. V této škole se vyučuje pouze snowkiting a nikdo vás nebude trápit zbytečnými písemkami a špatnými známkami.  

Škola snowkitingu už má na Vysočině svou tradici. Firma LEKR s. r. o. slibuje „rychlý a velice bezpečný postup při výuce“. Zdejší učitel nebo snad ještě lépe instruktor není v tomto směru žádným nováčkem. Občas jej ovšem mrzí, že zájemci o tento sport nejsou většinou z Vysočiny, ale co se dá dělat. Své bohaté zkušenosti proto předává žákům z Prahy, Brna a dalších míst naší republiky. „Letos jsme hodně dlouho čekali na sníh, ale konečně to vypadá, že nám počasí přeje. Zatím jezdíme jen ve vrcholových partiích Žďárských vrchů, jako jsou třeba Studnice nebo Fryšava,“ pochvaluje si první stálejší sněhovou nadílku Martin Havlík.

   Ale i kdyby se snowkitingoví nadšenci sněhu nedočkali, o školu by rozhodně nepřišli. „Případný nedostatek sněhu bychom řešili radikálně. Po vzoru letních výjezdů za mořem bychom vyjížděli i za sněhem. Už jsme vybrali i osvědčené lokality, jako je například Reschensee v Itálii nebo Silvaplana ve Švýcarsku. Jenom ceny by pak musely být navýšeny a to o částku za ubytování a dopravu,“ říká instruktor snowkitingu.

Naštěstí se ale i tentokrát potvrdilo, že oblast Žďárských vrchů je pro tento sport doslova ideální. Lokalit, kde fouká vítr a kde nejsou žádné přírodní ani umělé překážky, je zde bezpočet a tak stačí jen zakoupit nebo vypůjčit vybavení a hurá na svah.