Jaký byl první letošní víkend na Vysočině?

Jaký byl první letošní víkend na Vysočině?

No přece prima! Každý si jej užíval, jak mohl a to hlavně díky skvělému, zmrzlému, zasněženému, slunečnému a větrnému počasí.  

Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Anebo také někdo raději sjezdovky, jiný si s potěšením připne na nohy běžky a užívá si pobytu ve volné přírodě. Sice to dolů tak nesviští, ale zato se nemusí neustále vyhýbat nebo křičet „pózóóór, jedu!“.


  

Na azurově modrém nebi se zčistajasna objevil balón. A my, přízemní tvorové, jsme mohli těm vznášejícím se mezi nebem a zemí jen tiše závidět. Copak zajímavého asi z té výšky viděli?

  Především děti daly přednost zamrzlým rybníkům. Konečně se na nich objevil vytoužený led a ony mohly popadnout brusle a také hokejky. Holky se ladně projížděly po okrajích, střed patřil klukům, pukům a hokejkám.
  

Občas se někde vynořil i drak. Ne ale ten pohádkový, chrlící oheň a plivající síru. Snowkiting opět ovládl Vysočinu a aby ne, vždyť zdejší podmínky jsou pro tento sport přímo ideální.

 

Někteří ovšem prožívali víkend úplně jinak. Pracovně. Ne každý si tedy mohl bezstarostně užívat nádherného volna a skvělého počasí.

Příroda na Vysočině se také ukázala v plné kráse. Pocukrované stromy připomínaly nezapomenutelnou kultovní pohádku o Mrazíkovi. Na stráních vykvetly i květy botanikům neznámé a v létě nevídané. Prostě bylo na co koukat. Tak snad jste si tento víkend užili i vy!