Hola, hola, zima volá!

Hola, hola, zima volá!

Konečně tu máme tu pravou zimu se sněhem, ledem a mrazem. Zimu jako z Ladových obrázků, na kterých nechybí ani sáně, lyže a nezbytní sněhuláci.  

Sněhuláků tu stojí sice ještě pomálu, ale lyže na nohy navléknout můžete. Pokud jde o běžky, pak bych doporučovala spíše něco staršího, protože sněhová pokrývka zatím není nikterak vysoká ani souvislá. Nejvíce sněhu se jako každý rok nachází v nejvyšších partiích Žďárských vrchů. Na Studnicích a na Rokytně už jsou běžkaři běžně k vidění.


A ještě pár informací o sjezdovkách. Lanovka na Harusově kopci je v provozu, půlkilometrová sjezdovka je zasněžena dostatečnou vrstvou technického sněhu. Jezdit můžete i ve večerních hodinách, umělé osvětlení vám zajistí skvělou viditelnost. V sobotu a v neděli je sjezdovka v provozu od 8 do 21 hodin, ve všední dny se začíná v 9 a končí stejně jako o víkendu.


Půlmetrová vrstva technického sněhu na sjezdovce ve Svratce zaručuje dobré lyžařské podmínky i na této čtyřsetmetrové dráze. V pondělí, úterý a ve čtvrtek si zde můžete zalyžovat od 9 do 18 hodin, ve středu a v pátek je provozní doba prodloužena do 20. hodiny. O víkendu se začíná už v 8.30, končí se  v sobotu ve 20 hodin a v neděli v 17 hodin. V případě zájmu lyžařů může být provoz prodloužen.


Sjezdovka Karasín je také v provozu a pro zájemce má i zajímavou nabídku. Každé pondělí až čtvrtek je možné zakoupit si permanentku v ceně 100 Kč za osobu, která je platná od 10 do 14 hodin. Celé čtyři hodiny tak budete jezdit pouze za 100 Kč. Akce je platná od 12. 1. 2009.


Hned několik sjezdových tratí, nazvaných Liciper, Lump, Líza, Lupínek a Louskáček nabízí sjezdovka Jimramov. Lyžuje se zde od 9 do 18 hodin, ve středu, v pátek a v sobotu se zimní radovánky prodlužují až do hodiny dvacáté.


A lyžuje se také v Poličce. I tady čeká na milovníky zimních sportů umělý sníh, začíná se ale až od 15. hodiny. Konec je limitován zájmem lyžařů.

Denně od 9. do 21. hodiny si můžete vyzkoušet lyže a snowboardy na sjezdovce ve Velkém Meziříčí. Je sice o něco kratší, sjezdová dráha měří 330m, ale zcela jistě stojí za to ji vyzkoušet.