Evropský pohár v biatlonu

Evropský pohár v biatlonu

Nové Město na Moravě není jen hostitelem závodů FIS Tour de SKI, ale zdejší sportovní klub začal v minulých letech budovat zbrusu novou tradici.

 Když byl 10. října roku 2005 položen základní kámen pro stavbu nového biatlonového areálu, bylo jasné, že rozvoj tohoto sportu na Novoměstsku na sebe nenechá dlouho čekat.

Zanedlouho vznikl jeden z nejmodernějších biatlonových areálů u nás. Svůj podíl na tom má i střelnice s třiceti elektronickými stavy a tři tribuny pro návštěvníky, které pojmou až čtyřicet tisíc diváků.

Poprvé se zde Evropský pohár v biatlonu realizoval v roce 2007. Účastnili se jej sportovci z pětadvaceti zemí. A hned následně v únoru 2008 se v biatlonovém areálu Nového Města na Moravě uskutečnilo Mistrovství Evropy – IBU Open European Championship, kde už startovaly více než tři stovky závodníků ze třiceti pěti států.

Biatlonový areál v Novém Městě na Moravě ale nebude zahálet ani v letošním roce. Biatlon se v poslední době dostává na špičku v popularitě zimních sportů. I proto organizátoři připravili hned několik zajímavých sportovních událostí, které by v kalendáři žádného biatlonového fanouška neměly chybět.

16. - 18. ledna - Evropský pohár v biatlonu.

24. – 25. ledna – 3. Český pohár v biatlonu

21. – 22. 2. Mistrovství ČR v biatlonu

Není bez zajímavosti, že Sportovní klub Nové Město na Moravě díky svým dlouhotrvajícím zimním aktivitám získal možnost hostit Mistrovství světa juniorů v roce 2011 a Mistrovství světa v biatlonu v roce 2013.