Nejdříve vysvědčení a pak prázdniny

Nejdříve vysvědčení a pak prázdniny

Ve čtvrtek už školáky nečekají žádné úmorné vyučovací hodiny. Bude se totiž rozdávat pololetní vysvědčení a tento den bývá ve školním režimu o něco volnější.

Nejeden žáček se na zítřejší den netěší, mnozí mají strach, jak jejich pololetní snažení rodiče ocení. Jiní naopak půjdou pro vysvědčení rádi, dobré známky jim určitě vynesou nějakou malou, sladkou odměnu.

 

Vysvědčení, ať už to příjemné nebo méně příjemné, je prvním krokem k vytouženému volnu. V pátek už budou školáci doma, čímž oslaví pololetí. No a na víkend navazují jarní prázdniny, které budou na Vysočině od 2. do 8. února.

 

Jaro je sice ještě daleko, ale školáci si své „jarní“ prázdniny určitě užijí. Meteorologové hlásí ochlazení, díky němuž by se rybníky mohly opět změnit v kluziště a hokejové hrací plochy. Sjezdovky na Vysočině jsou také v plné pohotovosti, připraveny na prázdninový nápor školáků.

 

Kraj Vysočina absolvuje tentokrát v rámci České republiky jarní prázdniny jako první. Postupně se vystřídají všechny další kraje a naše školáky budou příští volné dny čekat až na Velikonoce, tedy 9. a 10. dubna 2009.