Hasiči zasahovali i v Novém Městě na Moravě

Hasiči zasahovali i v Novém Městě na Moravě

Novoměstské Vratislavovo náměstí je nebezpečnou situací v zimních měsících přímo pověstné. Není na něm snad jediný dům, který by neohrožoval chodce i řidiče sesuvem sněhu ze střechy a padajícími rampouchy.

Starostka města Zdeňka Marková dala ve středu pokyn novoměstským poloprofesionálním hasičům, aby neprodleně zahájili odklízení sněhu a ledových rampouchů ze střech domů, které jsou městským majetkem.

Novoměstští hasiči absolvovali od začátku roku už deset zásahů. Většina z nich byly asistence u dopravních nehod a likvidace požárů. Často se také setkávají s tím, že bývají přivoláni na pomoc při otevírání uzamčených dveří bytů či rodinných domů. 

S odklízením sněhu ze střech se letos setkali poprvé. Na akci bylo vyčleněno sedm členů sboru, kteří se vypořádali s třiceticentimetrovou vrstvou mokré sněhové pokrývky na čtyřech objektech. Zásahy na střechách bývalých měšťanských domů nejsou zrovna jednoduché. Členové zásahové jednotky musí být jištěni horolezeckými lany, neboť kluzká šikmá plocha hrozí nebezpečnými pády.