Ať žije karneval!

Ať žije karneval!

Karneval, to je tanec a bujaré veselí a také právo skrýt svou tvář pod maskou a vydávat se (alespoň na chvíli) za někoho jiného. Dětský karneval, to jsou navíc ještě soutěže ohodnocené sladkostmi a maličkostmi, které dospělé mnoho nestojí a malým udělají radost.  

Díky tradici se už poněkolikáté konal i karneval v Rokytně. Dětí se na této akci schází rok od roku více a stejně tak dospělých. Těžko říct, kdo se tentokrát bavil více, ale caparti si ten „svůj“ karneval rozhodně dokonale užili. Nejen proto, že odměn bylo opravdu hodně. Děti absolvovaly spoustu méně či více náročných soutěží, mezi nimiž nechybělo ani tolik oblíbené prolézání tunelem. Jestliže si někdo z rodičů myslel, že jeho ratolest do dlouhého tmavého válce nevleze, brzy poznal svůj omyl. Většina dětí šla ne dvakrát, ale sedmkrát i osmkrát. A ani sladkou odměnu pak už nevyžadovaly, hlavně že mohou využít této bezvadné prolézačky.

Vyvrcholením rokytenského karnevalu byla bohatá tombola a ani tady nepřišlo žádné z dětí zkrátka. Nakonec se nikomu ani nechtělo domů. Ale čas je neúprosný a všechno hezké musí někdy skončit. Tak zase za rok….