Den Země v jihlavské ZOO

Den Země v jihlavské ZOO

Protože je Den Země svátkem přírody a životního prostředí, nesmí jihlavská Zoo jeho oslavu vynechat.  

V sobotu, 25. dubna, bude důvodů k oslavám hned několik. Jednak se bude opěvovat již zmíněný Den Země a dalším důvodem k radosti a také k návštěvě zdejší zoologické zahrady je bezesporu slavnostní otevření nové expozice pro medvědy malajské. Se svou troškou do mlýna přijde i kraj Vysočina, který tu uskuteční akci nazvanou „Den s rodinnými pasy“. Všichni držitelé rodinných pasů budou moci v sobotu uplatnit 50% slevu na dětské vstupné.

 

Návštěva v jihlavské ZOO nebude tentokrát omezena pouze na prohlídku exotických zvířat. Příchozí čeká i bohatý kulturní program. Celý den bude ve znamení medvěda. Hudební doprovod zajistí kapela Brtník z Kolína, chybět nebudou medvědí soutěže a pelhřimovská Agentura Dobrý den se pokusí o vytvoření nového rekordu. I jeho hrdinou bude medvídek, tentokrát ne živý, ale plyšový. Součástí pokusu o vytvoření rekordu v počtu plyšových medvídků na jednom místě se můžete stát i vy. Stačí, když s sebou v sobotu do jihlavské ZOO jednoho plyšáka přinesete. Mimo jiné tak můžete získat i 25% slevy na vstupném.

 

 

 

 

Zajímavé jsou i další nabídky - beseda o českých šelmách, nemocnice pro medvědy a plyšáky, výstava medvědích lebek či pohled do historie medvědů v Zoo Jihlava. Na čtrnáctou hodinu je připraveno slavnostní otevření nového medvědince spolu s adopcí medvědice Aji Krajem Vysočina, který se po dobu jednoho roku tak stane jejím symbolickým rodičem. Zmíněná medvědice se také stane maskotem pro rodinné pasy v kraji Vysočina.