Zákaz vjezdu? No a co!

Zákaz vjezdu? No a co!

Minulé dny oprav silnice II. třídy číslo 354 Maršovice – Sněžné znovu ukázaly, jak bezohlední mohou někteří z řidičů být.

Nerespektování zákazu vjezdu tu bylo na denním pořádku. Týkalo se to především návštěvníků Žďárských vrchů. Místní, znalí poměrů, volili většinou trasu po nechvalně známých zkratkách, kde díry ve vozovce mnohdy dosahují až po nárazníky osobních aut. Někdy se dokonce, jako v případě „odříznutých“ Studnic, jezdilo i po kamenitých polních cestách.

Návštěvníci Žďárských vrchů se většinou po objížďkách neptali – a jeli. Však ono to nějak dopadne. Svůj podíl na této situaci mělo i velmi špatné značení objízdné trasy ze strany realizátora stavby. Navíc kvůli silnému větru zákazové značky často popadaly a nikdo se neobtěžoval je zvedat a znovu stavět na místo.

 

      Oprava silnice nakonec skončila velmi překvapivě. Pokud si někdo naivně myslel, že se bude spravovat celá uzavřená trasa, byl rychle vyveden z omylu. Rekonstrukci podstoupily pouze některé úseky, zbytek zůstal tak jak byl. Silnice teď vypadá jako dílo zkušené patchworkářky. Co kus, to záplata. Ale, jak říkají ti, co ji nejvíce používají – nemusí pršet, stačí, když kape. Alespoň některé části jsou spraveny a příště se snad dostane i na ty další.