Charitativní koncert Petra Dvorského byl zrušen, ale…

Charitativní koncert Petra Dvorského byl zrušen, ale…

Plánovaný charitativní galakoncert Petra Dvorského, který se měl 10. května v 19 hodin uskutečnit ve Žďáru nad Sázavou, se kvůli nemoci pěvce ruší.  I když ne tak docela…

„Koncert proběhne, ale bez Petra Dvorského,“ informovala Jana Radvancová, manažerka Mezinárodní pěvecké soutěže konané pod záštitou zmíněného pěvce, který je v současné době v nemocničním ošetřování se zápalem plic. Ti, kteří si již vstupenky na koncert zakoupili, nemusí mít obavy. Peníze jim budou vráceny beze zbytku. Navíc pokud se budou chtít zúčastnit vystoupení dalších pěvců včele se žďárským barytonistou Jakubem Pustinou, mají přednostní právo na vstupenky na tento „náhradní“ koncert, který se bude konat taktéž 10. května v 19 hodin. Změněno bude pouze místo konání, kulturní dům nahradí Městské divadlo Žďár nad Sázavou.

Součástí pěveckého vystoupení bude i závěrečný koncert druhého ročníku Mezinárodní pěvecké soutěže. „Neproběhne s orchestrem, ale pouze s klavírním doprovodem tak, jak to bylo původně plánované. Vítězové by neměli dost času, aby se vše stihlo vyzkoušet,“ vysvětluje manažerka soutěže.

Pěvecká soutěž se koná ve Žďáru nad Sázavou od 7. května. „Přihlášeno je více než čtyřicet účastníků ze všech koutů světa. Od Singapuru přes Thajsko, Kanadu, USA, Německo, Rakousko, Rusko, Ukrajinu, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Koreu, Čínu a Českou republiku. Soutěž je věkově omezena, hlásit se mohou pouze účastníci do třiatřiceti let. Minimální věkový limit tu není,“ upřesnila Jana Radvancová.

Takzvaný „Koncert vítězů“ se bude kromě Žďáru nad Sázavou konat i v dalších městech. 11. 5. proběhne v Humpolci, 12. 5. v Telči, 13. 5. v Třebíči a turné bude ukončeno 14. 5. v Bystřici pod Hostýnem.