Sněžení a vítr ustávají, začne se s projížděním běžkařských tras

Sněžení a vítr ustávají, začne se s projížděním běžkařských tras

Minulé dny byly, zvláště pro milovníky bílé stopy, značně nepříznivé. Teď se konečně začíná blýskat na časy.  

„V Novém Městě na Moravě nyní leží asi padesát a na Fryšavě sedmdesát centimetrů sněhu. Po dohodě s novoměstským sportovním klubem může veřejnost využívat závodní tratě v lese Ochoza, které jsou chráněné před větrem. Dnes má přestat sněžit a zítra ráno by se mělo začít najíždět na úpravu tratí,“ informovala vedoucí infocentra Jaroslava Šmídková.

 

Od čtvrtka tedy započne úprava přibližně sto kilometrů běžkařských tratí. Předpokládá se, že ve čtvrtek se začne s vyjížděním stop na trase hotel SKI - Vlachovice - Sklené - Fryšava - Blatky - Samotín včetně spojky na Krátkou - Milovy - Podlesí - Sněžné - Kadov - Tři Studně - Medlovské údolí - hotel Ski.

 

Na pátek je naplánovaná trať vedoucí opět od hotelu SKI, která bude pokračovat dále na Radňovice – Vlachovice – hotel Pavla – Rokytno – Studnice – BVV Zubří – Pohledec – Maršovice – Nové Město na Moravě nádraží a zpět k hotelu SKI.

 

V sobotu by měla být upravena stopa směřující od hotelu SKI dále na Vlachovice – hotel Pavla – Rokytno – Studnice – hotel Kukla – Odranec – Kadov – Fryšava – Tři Studně – Sklené – Medlovské údolí a končit bude opět u hotelu SKI.

 

„Úprava tras se může měnit v závislosti na počasí,“ upozorňuje návštěvníky Novoměstska Jaroslava Šmídková.

 

Novoměstské trasy by měly navazovat na další tratě ve směru na Jimramov a Bystřici nad Pernštejnem, kde by měli také začít co nejdříve s pravidelnou údržbou.

 

Pro zájemce byla vydána zbrusu nová Zimní turistická a lyžařská mapa zahrnující Novoměstsko, Bystřicko, Žďársko, Poličsko a Svratecko. Vyšla v nákladu dva a půl tisíce kusů a za dvacet korun ji můžete získat na informačních centrech v Novém Městě na Moravě a Bystřici nad Pernštejnem.