Všechny cesty vedou na Vysočinu?

Všechny cesty vedou na Vysočinu?

Pokud jde o nabídku kraje Vysočina na chystaném mezinárodním veletrhu turistických možností REGIONTOUR 2011 v Brně, pak by odpověď na tuto otázku měla rozhodně znít „ANO“.  

„Chceme být důslední, a proto se se svými aktivitami zaměříme jak na autobusovou, leteckou, tak i na železniční a pěší přepravu. Čeká nás například přeznačování turistických tras nebo dokonce úprava jízdních řádů,“ uvedla v této souvislosti Ivana Šteklová z organizačního týmu kraje Vysočina.

 

V modrozeleném stánku číslo 122 v pavilonu P se bude prezentovat přibližně čtyřicet měst, obcí a informačních center z našeho kraje. „Spolupráce na přípravě nabídky s ostatními subjekty podporujícími cestovní ruch v kraji se nám rok od roku více vyplácí. Jedním z výstupů, kromě společné účasti na veletrhu, jsou také Turistické noviny, které nabízejí sezónní lákadla, anebo turistická kuchařka s devadesáti šesti konkrétními tipy na víkendové či týdenní pobyty přímo s adresami poskytovatelů služeb,“ řekla hlavní organizátorka veletrhu Jitka Mattyašovská.

A s jakou konkrétní novinkou letos přichází kraj Vysočina? „S jednoduchou příručkou nazvanou „Vysočinou hravě“. Jednačtyřicet typů na výlety pro celé rodiny nejen do přírody, ale i za památkami, jsme nechali zakreslit do doprovodné mapy často veselými piktogramy,“ prozradil radní kraje Vysočina pro oblast cestovního ruchu Tomáš Škaryd.

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2011 proběhne na brněnském výstavišti v době od 13. do 16. ledna.