Kempy zatím zejí prázdnotou

Kempy zatím zejí prázdnotou

Nepříznivé počasí a nízké teploty zatím stanování a kempování moc nepřejí. Málokdo totiž chce prožít dovolenou v chladnu a vlhku. A tak i na místech, kde dříve bývalo doslova narváno, je dnes liduprázdno.

Podobně je tomu i u rybníka Sykovce, který se každoročně návštěvníky v tuto dobu jen hemží. Dnes tam najdete pouze pár skalních odvážlivců. Ti si dovolenou u rybníka nenechají ujít za žádnou cenu stejně jako Pavla Vágnerová z Brna, která sem jezdí pravidelně. „Dříve jsme tu jezdili jen s manželem, pak i s dětmi a teď už tu jsem s vnoučaty. Je tu krásně a jsou tu perfektní služby,“ pochvaluje si návštěvnice a dodává: „Je tu i pěkné sociální zařízení, jsem velmi překvapena jak je tu čisto a na záchodech nikdy nechybí toaletní papír. Problémy nejsou ani s jídlem, kdo chce vařit, vaří si sám, kdo nechce, zajde si do nějaké restaurace, kterých je v okolí spousta.“

 

Zeptáte-li se návštěvníků, co se jim naopak nelíbí, odpoví svorně, jako jeden muž: „Počasí!“ Není se co divit. Nízké teploty, velký vítr a každodenní dávka deště by se líbila málokomu. Snad největší komplikace nastanou, pokud jsou ve stanu i malé děti: „Musíme se obrnit velikou trpělivostí, protože když jsou děti zavřeny ve stanu, tak dělají velký binec. Naštěstí si tu našly kamarády v karavanu, takže když je nejhůř, tak jdou tam. Mají tam i televizi a všichni se mohou dívat na pohádky. Díky tomu se to dá zvládnout,“ snaží se rekreantka překřičet rozpustilý hlouček dětí.

Podle návštěvníků to na koupání zatím moc není. Za celý týden se odvážili vlézt do vody pouze dvakrát a museli mít prý při tom hodně zaťaté zuby. Pár odvážlivců se ale vždycky najde a zima nezima, do vody se alespoň jednou za dovolenou vlézt musí.

Kdo si chce dovolenou užít, ten si ji užije, ať už mu počasí přeje či nikoliv. Vždyť Vysočina skýtá spoustu možností, jak příjemně a přitom užitečně strávit volný čas. Možností turistických výletů je tu nepřeberné množství a kdo nerad putuje pěšky, může to zkusit třeba na kole. A nabízí se i spousta kulturního vyžití, k dispozici jsou například muzea nebo galerie.

Snad se nám i počasí v příštích dnech trochu umoudří a popřeje návštěvníkům Žďárských vrchů o něco více sluníčka. Pěknou dovolenou si sice mohou užít i tak, ale ruku na srdce – teplo je teplo.