Hasiči hledají zachránce tonoucí ženy

Hasiči hledají zachránce tonoucí ženy

Ve čtvrtek před pátou hodinou byla hasičům v Novém Městě na Moravě nahlášena zpráva, že se v místním rybníku Klečkovci topí žena.

Klečkovec není tím rybníkem, který by byl v létě vyhledávaný koupáníchtivými davy. Voda v něm není zrovna nejčistší a mírně řečeno, trochu zapáchá. Nelze říci, že by se do něj někdo šel s radostí vykoupat. Proto lze předpokládat, že šlo o nešťastnou náhodu. Žena pravděpodobně uklouzla a spadla do vody.

Tonoucí žena měla štěstí v neštěstí, protože po hrázi právě procházeli muž se ženou. Žena okamžitě volala mobilem pomoc, muž neváhal a skočil do vody. Podařilo se mu topící přitáhnout ke břehu právě ve chvíli, kdy dorazila zásahová jednotka místních hasičů. Ti se k záchraně okamžitě přidali, jak potvrzuje i velitel sboru Roman Dobrovolný: „Pomohli jsme ji vytáhnout na břeh, poskytli jsme předlékařské ošetření a poté jsme ji předali pracovníkům rychlé záchranné služby, kteří v zápětí dorazili.“

Mezi tím, co se hasiči zabývali zraněnou ženou, neznámý zachránce odešel. „Moc nás mrzí, že nám tento pán utekl. Neznáme jeho totožnost a byli bychom velmi rádi, kdyby se nám přihlásil. Proto žádáme neznámého zachránce, případně další svědky, aby se nám ozvali na telefonním čísle, 608 539 378 nebo aby přišli osobně do zdejší hasičské zbrojnice,“ dodává Roman Dobrovolný.

Pochvalu zaslouží nejen neznámý, který se vrhl do vody, ale i žena, jež okamžitě volala pomoc. Jejich součinnost byla podle velitele sboru dokonalá. Tak by to v případě ohrožení mělo vypadat vždy.