Ljuba Krtbová a Ondřej Neff ve Třech Studních

Ljuba Krtbová a Ondřej Neff ve Třech Studních

Obec Tři Studně se může pyšnit jednak nejmenším náměstím na světě a pak také zajímavou Letní minigalerií. A právě tady vystavují své fotografie herečka Ljuba Krbová a spisovatel Ondřej Neff.

Oba náruživí fotografové byli ve Třech Studních v sobotu vítanými hosty. Čekalo je tu vlídné přijetí a nadšený dav fanoušků. Jejich fotografická výstava nazvaná „Cesta poutníků“ a „Z cest“ se setkala s velkým ohlasem. Stejné nadšení, jako vystavené fotografie, ale sklidili i oba hlavní protagonisté, kteří nešetřili úsměvy a příběhy z cest i ze života.

 

Do Tří Studní se jejich fotografie dostaly díky společné známosti se zdejším fotografem Janem Svatošem. „Byli jsme spolu fotit v Africe, dokonce jsme na té expedici jezdili jedním autem. Tam jsme se seznámili a on to pak zařídil,“ vysvětluje Ondřej Neff.

A které snímky návštěvníci v Letní minigalerii uvidí? „Já tu mám soubor z Tibetu, který jsem nazvala „Cesta poutníků“ a jsou to fotografie lidí, kteří přicházejí do chrámů, modlí se, klaní Budhovi. A pak tu mám jednu fotku, kterou mám moc ráda, byla to taková momentka mnicha, který kráčí na bohoslužbu. Byla focena brzy ráno a má moc hezkou atmosféru, a tak jsem ji do Tří Studní poslala,“ svěřuje se Ljuba Krbová.

A co její manžel Ondřej Neff? „Já tady mám nějaké fotky z Afriky, spíše zvířata. Další fotky jsou z Peru, tam jsem experimentoval s černobílou fotografií, tak je tu pár černobílých fotek, které mám rád.“