Žďárské zastupitelstvo bude schvalovat strategický plán rozvoje města

Žďárské zastupitelstvo bude schvalovat strategický plán rozvoje města

V návrhu, který bude předložen zastupitelům, je seznam plánovaných akcí, na které by město mohlo čerpat peníze z Evropské unie až do roku 2014. Investice, jež by byly na tyto akce zapotřebí, se vyšplhaly k 700 miliónům korun.

Největší plánovanou akcí příštích let ve Žďáru nad Sázavou je společenské a relaxační centrum. Dalších sto miliónů by mohlo, pokud akci zastupitelé schválí, spolknout vybudování nového mostu na Klafar. „V této čtvrti se bude ještě dlouho budovat bytová zóna a není možné jezdit stále oklikou,“ uvedl k tomu starosta města Jaromír Brychta. S tím souvisí také výkupy a zainvestování pozemků v této bytové zóně, což je další z plánovaných akcí předkládaných zastupitelstvu.

Čtvrtou největší akcí je vybudování nového domova důchodců. Město Žďár má v tomto případě několik možností, kterými se budou zastupitelé v budoucnosti zabývat.

„Společensko-relaxační centrum, Klafar a domov důchodců jsou hlavní a největší akce, které bychom měli, pokud to schválí zastupitelstvo, dělat. Dalším velkým plánem je kanalizace ve Stržanově,“ informoval Jaromír Brychta.