Pomoc sportu je velká radost

Pomoc sportu je velká radost

V pondělí byl v Bystřici nad Pernštejnem slavnostně otevřen atletický stadion, nesoucí jméno bývalého českého desetibojaře Tomáše Dvořáka.

„Je to velká radost, když člověk může nějakým způsobem pomoct,“ pochvaloval si při slavnostním zahájení Tomáš Dvořák. Kromě něj se této akce zúčastnili všichni, kdo se na rekonstrukci stadionu jakkoliv podíleli.

Celkové náklady na vybudování nového stadionu se podle místostarosty Josefa Vojty vyšplhaly na třicet miliónů korun. Tyto investice ovšem nespolkl jen samotný stadion. „Byly vybudovány i dvě šatny – šatna pro veřejnost a šatna pro školu,“ informuje Josef Vojta.

Vyvrcholením slavnosti bylo odhalení sochy diskobola, který je dílem místního kováře Milana Beneše. Protože je tato skulptura vyrobena z nerezové oceli, měla by dobře odolávat nepříznivým povětrnostním vlivům.

„Mladé generaci se pro sport musí nabídnout něco luxusního a to v případě bystřického atletického stadionu rozhodně je. Věřím, že přitáhne spoustu sportovců, ale nejenom těch mladých. Snad si sem přijdou zasportovat i jejich rodiče,“ říká Tomáš Dvořák.

 

Kromě stadionu se v pondělí v Bystřici před Základní školou v ulici Nádražní otevíral i zbrusu nový Ekopavilon. Spolu s ním byl symbolicky pokřtěn také Antivandal. „Je to taková nadsázka. Máme už zkušenosti s pasivním antivandalem, ale tady si člověk může adrenalin trochu i vybít. A doufám, že to tak bude i fungovat, protože naším cílem je hlavně zabránit vandalismu,“ uvedl místostarosta.