Víkend už je za dveřmi

Víkend už je za dveřmi

A spolu s ním také zajímavé sobotní a nedělní akce, na kterých byste určitě neměli chybět.

V sobotu se už popáté koná ve vesničce Krátké „Bramborová slavnost“. Kromě již tradičního prodeje biobrambor, biozeleniny, medu, bylinných čajů a dalších zdravých produktů z Vysočiny vás zde čeká taky bramborový kvíz nebo výstava kreseb Václava Tulise. A ani tentokrát nebude chybět doprovodný program. V 11 hodin vystoupí folkové duo Jan a Josefka, od 13.30 můžete ochutnat pravé horácké bramborové placky pečené na plotně a ve 14 hodin vystoupí kapela Karel na nákupech. Pro děti tu bude od 11 do 15 hodin připraven dětský koutek, kde budou opět vznikat postavičky z přírodnin. Bramborová slavnost začíná v 10 a potrvá až do 17 hodin.

V neděli se zase můžete zajet podívat do Moravce nebo spíš na nedaleký statek zvaný Bažantnice. Vůbec poprvé tady proběhne veřejný prodej koní včetně aukce doplnění rytířským turnajem. Romantické povahy se mohou svézt v kočáře a techničtější typy si zase určitě nenechají ujít výstavu zemědělské techniky. Ani na děti se tu nezapomíná. Bude pro ně připravena nafukovací lezecká stěna a skákací hrad. K občerstvení budou připraveny kravské i ovčí sýry a voňavé klobásky. Začíná se v jedenáct.

Pokud přijedete brzy a aukce s výstavou vás pomalu omrzí, můžete se odebrat do Nového Města na Moravě. Na novoměstské radnici bude v 16 hodin slavnostně předáno čestné občanství Jiřímu Brady. A o hodinu později bude v souvislosti s tímto slavnostním aktem v kině uvedena česká premiéra kanadského filmu o Haně Brady. Úvodní slovo pronese pan Jiří Brady.