Za památnými stromy Vysočiny II

Za památnými stromy Vysočiny II

Už druhý díl autorské dvojice dvou Marií – Hruškové a Holečkové – nazvaný „Za památnými stromy Vysočiny II“ přichází na pulty knihkupců.

Kniha bude slavnostně za přítomnosti obou autorek pokřtěna ve čtvrtek 15. října v 17 hodin v Knihovně M. J. Sychry ve Žďáru nad Sázavou. Součástí je autogramiáda a beseda s autorkami. K této akci se připojují také zaměstnanci Správy CHKO Žďárské vrchy: „Kmotrem by měl být náš bývalý pan vedoucí Mgr. Vaněk. On se o památné stromy v CHKO staral od té doby, kdy se zde začaly vyhlašovat. Knihu bychom nejdříve pokřtili, křest by měl být poněkud atypický. Jaký, to nebudu zatím prozrazovat,“ říká mluvčí Správy CHKO Žďárské vrchy Jaromír Čejka.

Při besedě s autorkami chtějí ochranáři promítat své fotografie chráněných stromů. „Protože bývá zvykem, že při každé takovéto akci nesmí chybět ani něco dobrého na zub, tak jsme se rozhodli, že dovezeme jablečný mošt a jablka,“ láká na křest knihy Jaromír Čejka.

První díl o památných stromech Vysočiny vyšel v roce 2008 a jsou v něm zastoupeny stromy z Pelhřimovska, Havlíčkobrodska a Jihlavska. Díl druhý zahrnuje stromy Třebíčska a hlavně Žďárských vrchů. Na čtvrteční akci budou knihy volně v prodeji.

 

Magazín Žďárské vrchy - wwwzdarskevrchy.cz  Pro turistiku a dobrou náladu. Zde klikni