Silnice na Vysočině jsou zrádné

Silnice na Vysočině jsou zrádné

Zvláště teď, v zimním období, si musí řidiči mnohem více dávat pozor na silnicích. Mnohé z nich nejsou upravovány chemickým posypem a zřídkavé prohrnování na led a sněhové jazyky zdaleka nestačí.

Zima jako z pohádky o Mrazíkovi určitě pohladí romantické dušičky. Řidičům ale nadělá jen další vrásky na čele. Kromě zimních pneumatik by měli mít majitelé motorových vozidel ve své výbavě i lopatu a případný posyp – to pro případ, že zůstanou vězet v závěji.

Naštěstí slova „musíme si pomáhat“ u nás nejsou nejen omletou frází. Vždy se najde někdo vstřícný a ochotný, kdo zastaví a nejen poradí, ale také přiloží ruku k dílu. Konec konců, vždyť se ve sněhové peřince může za pár minut octnout právě tak dobře i jeho auto.

Silnice na Vysočině jsou výjimečné svou nevyzpytatelností. Občas se řidičům zdá, že je vše v pořádku, a že tímto úsekem bez problémů projedou. Ale zdání klame. Pod sněhem se často skrývá zákeřný led a sněhové jazyky nebo vyjeté koleje si dokážou s jakýmkoliv motorovým vozidlem pěkně pohrát.

Takže pozor! Zima je tady a zvláště na silnicích si ráda vybírá svou daň.