Vánoční strom potěší malé i velké

Vánoční strom potěší malé i velké

Den před první adventní nedělí byl slavnostně rozsvícen vánoční strom v Novém Městě na Moravě. Takovouto událost si jen málokterý místní obyvatel nechal ujít.

Vánoční výzdoba v tomto městě nedoznala od loňska nijaké zásadní změny. V minulém roce byla vybrána nová výzdoba, o něco střízlivější, než ta původní. Celé Vratislavovo náměstí září bíle a modře a letos by mělo svítit o několik světýlek více.

Na sobotní slavnostní rozsvícení se těšily především děti. Ti nejmenší došli v doprovodu rodičů a učitelek mateřských škol s lampióny, takže světýlek bylo na Vratislavově náměstí v sobotu navečer víc než dost. V pět hodin byl strom rozsvícen a po celém náměstí se rozezněly vánoční koledy.

„Chtěla bych popřát všem, abychom nadcházející advent prožili v klidu a nenechali se uštvat každodenním všedním životem,“ vzkazuje občanům starostka nového Města na Moravě Zdeňka Marková a dodává“ Je to čas, kdy bychom se měli spíš zastavit, zamyslet se a měli bychom si ho prožít obklopeni láskou a připravit se na ten krásný svátek a na nádherně rozzářené dětské oči tak, abychom si to všechno pěkně vychutnali.“