Nový jízdní řád přinese pár změn

Nový jízdní řád přinese pár změn

Změna jízdního řádu, kterou připravily České dráhy, přinese pro cestující z a do Nového Města na Moravě pár změn.

„Změna jízdního řádu přináší až na nějakou drobnou výjimku tu výhodu, že vlaky budou jezdit mezi Novým Městem na Moravě a Žďárem nad Sázavou každou hodinu. Tato trasa je hojně využívaná a ze statistik je jasné, že všechny spoje jsou dobře vytížené,“ uvedla starostka Nového Města na Moravě Zdeňka Marková.

Další novinkou je zřízení osobní pokladny. Pro cestující to znamená, že budou v pracovní dny od 5.30 do 17.25, v sobotu od 8.30 do 17.25 a v neděli od 8.30 do 18.25 obslouženi specialistou na osobní přepravu. „Doteď prodávali jízdenky výpravčí nebo průvodčí, teď se vracíme k tomu, že bude na nádraží opět pokladna. Tato pokladna bude nabízet o něco širší služby. Cestující budou moci platit i platebními kartami, pokladní budou brát i eura,“ vypočítává výhody nové pokladny starostka.

Jízdní řád s sebou přináší pro cestující i určitou úsporu za přepravu. Delší, ale na druhou stranu časově výhodnější cesta z Brna do Nového Města na Moravě přes Žďár nad Sázavou, bude nyní cenově stejná, jako trasa vedoucí přes Nedvědici.

„Je příjemné, že odjezdy ze Žďáru do Nového Města na Moravě budou pravidelně ve stejný čas. Vždycky to bude 10.40, 11.40, 12.40 a tak dále a v opačném směru to vždy bude v celou hodinu a šest minut – 11.06, 12.06, 13. 06. Určitě si pak cestující odjezdy vlaků lépe zafixují, nebudou muset stále hledat v jízdních řádech,“ chválí nový jízdní řád, který začne platit od 13. prosince, Zdeňka Marková.