Něco pro každého

Něco pro každého

Blížící se Vánoce si v sobotu připomněli v Kadově. Stará škola, která ke svému účelu už dávno neslouží, se stala dějištěm předvánočního jarmarku spojeného s výrobou adventních věnců a zajímavých dekorací.

Náhodný návštěvník Kadova si nemohl nevšimnout svátečně vyzdobené budovy, jejíž dokořán otevřené dveře přímo vybízely k tomu, aby vešel dovnitř. Vůně jehličí se tu mísila se sladkou vůní medoviny a staročeského trdelníku.

Kdo sem přišel, neprohloupil. Někteří kupovali dárky svým blízkým, jiné zaujaly netradiční vánoční dekorace. Ti odvážnější se sami pustili do výroby adventních věnců za bedlivého dozoru zkušené aranžérky.

Hlavní slovo tu měly přírodniny. Ať už šlo o výrobky ze dřeva, ze slámy nebo včelího vosku. Velký úspěch sklidily i nádherně zdobené perníčky nebo něžně háčkované ozdoby na vánoční stromeček. Děti nemohly odtrhnout oči od dřevěných hraček, maminky byly nadšeny domácími sýry, máslem a tvarohem a tatínkové se zase mlsně olizovali nad medovým životabudičem, který nabízeli novoměstští včelaři.

V Kadově se v sobotu našlo opravdu pro každého něco. Nikdo neodcházel s prázdnou. Domů si kromě zakoupeného zboží odnášeli návštěvníci i kouzelnou atmosféru nadcházejících Vánoc.