Dětské obrázky mohou rozhodnout o vítězi

Dětské obrázky mohou rozhodnout o vítězi

Anketa vyhlášená Národním památkovým ústavem O nejpohádkovější hrad nebo zámek se pomalu chýlí ke konci. Největší šance rozhodnout o vítězi mají tentokrát ti nejmenší.  

K anketě byla totiž letos premiérově vyhlášena i soutěž pro malé malíře. Nadějní mistři štětce ve věku od nuly do čtrnácti let mohou svého favorita namalovat. Každý obrázek bude mít hodnotu deseti hlasů, takže tentokrát mají šanci rozhodnout o tom, který hrad či zámek je nejvíce pohádkový, právě děti.

Výkres, na jehož zadní straně nesmí chybět jméno a příjmení autora, věk, adresa, kontakt a taky název ztvárněné památky, musí být odeslán nejpozději 31. května a to na adresu: Národní památkový ústav, ústřední pracoviště, Valdštejnské náměstí 3,118 01 Praha 1 – Malá Strana.

Obdržené soutěžní obrázky budou rozděleny do tří kategorií. Komise složená z pedagogů, výtvarníků a pracovníků Národního památkového ústavu vyhodnotí nejlepší dílo autora do šesti let, od šesti do desíti let a od desíti do čtrnácti let.


Regionální kolo pro kraj Vysočina bude uzavřeno o něco dříve, do celostátní soutěže mohou postoupit pouze obrázky zaslané na NPÚ v Telči do 25. května 2010. Do soutěže se mohou zapojit i celé třídy. Která třída pošle nejvíce výkresů, obdrží navíc prémii ve formě vstupenky na vybraný hrad či zámek.