Provoz kulturního domu zahájí Daniel Hůlka

Provoz kulturního domu zahájí Daniel Hůlka

Rekonstrukce interiéru kulturního domu, která Nové Město na Moravě přišla na třicet miliónů korun, se pomalu blíží ke svému závěru.

 

„Nový“ kulturák by měl svým návštěvníkům přinést několik výrazných změn. „Byly tu vybudovány dva přednáškové sály, zásadní změny doznal i prostor v prvním poschodí. Budou tam moci být realizovány i drobné výstavy. Knihovna zůstává. Dole se zásadním způsobem změnila dispozice toalet, šaten a restaurace, je zrekonstruována i celá kuchyň. Rozšířeno je také předsálí, i tam se budou moci konat různé výstavy,“ sdělila starostka Nového Města na Moravě Zdeňka Marková.

 

Pronájem zdejší restaurace vyhrál v konkurzním řízení Petr Štěpánek, majitel nedaleké Maršovské rychty. První výstavou, kterou by měl nový kulturní dům uvítat, by měla být expozice fotografií horolezce Radka Jaroše. „Možná by tu mohla být už i při slavnostním otevření, o tom v tuto chvíli jednáme. Provoz zrenovovaného kulturního domu by měl koncertem zahájit Daniel Hůlka a slavnostní otevření je naplánováno na 11. května,“ uvedla starostka.