Velký pátek přišel s velkým nadělením

Velký pátek přišel s velkým nadělením

Zelený čtvrtek dostál svému jménu. Byl slunečný a všechno se jen zelenalo. Velký pátek přinesl velké překvapení a taky velké, bílé nadělení.

 

Velký pátek je dnem takřka magickým. Prý se v tuto dobu otevírá země, aby vydala své poklady. Ale pozor! Na druhou stranu se také říká, že nesmíte zemí hýbat. Takže pokud je poklad přece jen ještě malinko zasypán, pak na něj v žádném případě ruku vztáhnout nemůžete. Jak je to se sněhem už pranostika neuvádí. Doufejme, že s ním se hýbat může, protože se s tím letošním bílým pátečním nadělením opravdu musíme nějak vypořádat.

 

Velký pátek je také dnem půstu. Nejen že se nesmí jíst maso, ale zakázáno je také pít mléko či dát si nějaké to vajíčko. Zákazy požitků ale zase vyvažoval zákaz práce. Velký pátek je dnem nicnedělání. Hlavně se v tento den nepouštějte do praní. To je přísně zakázáno.

 

A pozor na černou magii. Pokud žije ve vaší blízkosti nějaká čarodějnice, zdaleka se jí vyhněte. Právě na Velký pátek má dost síly na to, aby vás uhranula, naplnila špatnou energií nebo přivolala na vaši rodinu nějakou nemoc.

 

Velký pátek je prostě den magický a jak dnešní zasněžené ráno ukázalo, také nevypočitatelný. A zítra přijde Bílá sobota. Jakpak bude asi vypadat?