30. duben bude patřit čarodějnicím a Bosorkám!

30. duben bude patřit čarodějnicím a Bosorkám!

Ačkoliv se dříve lidé magické noci z 30. dubna na 1. května báli, dnes je přijímána s dychtivým očekáváním. Čarodějnice jsou prostě v módě a pořádání ohňů na jejich oslavu se stalo prestižní záležitostí.

 

Nové Město na Moravě se letos už podruhé může těšit na organizovaný slet čarodějnic. „Bude to jak pro děti, tak i pro dospělé. Z Vratislavova náměstí vyjde lampiónový průvod, ve kterém budou jen samé čarodějnice a čarodějové. Všichni by měli být v kostýmech. V čele průvodu půjdou Bosorky, což je naše kapela a budou hrát na tamburínu a na kytary,“ přibližuje průběh posledního dubnového podvečera organizátorka celé akce Milena Jirčíková.

 

Hlavním dějištěm a místem zapálení vatry se má stát areál novoměstského zahradnictví, které má rodina Jirčíková v pronájmu. A právě zde se kromě slavnostního zapálení odehraje i vyhodnocení soutěže o nejlepší masku malých dětí a dokonce i těch starších a odrostlejších. Každý si bude moci zakoupit občerstvení v podobě opékaného selátka, piva a limonády nebo si opéct buřtík na dvou menších, vedlejších ohýncích. O dobrou náladu se bude starat kapela Bosorky. „Bosorky jsou slovensky čarodějnice. Jsme tam samé čarodějnice, dalo by se říct, že je to naše parketa,“ dodává s úsměvem Milena Jirčíková.

 

Pokud se i vy cítíte v kostýmu čarodějnice či čaroděje jako doma, nenechte si ujít příležitost se opět jednou obléct a zařádit si podle svého gusta. V pátek 30. dubna v sedm hodin večer na náměstí pod Vratislavem.