Cyklisté ovládnou Novoměstsko

Cyklisté ovládnou Novoměstsko

Pátek, sobota i neděle od 4. do 6. června budou patřit především milovníkům a vyznavačům cyklistiky. Bude zde totiž probíhat mezinárodní cyklistický festival Merida Bike Vysočina.

 

Každý den bude mít svůj vlastní program. Páteční podvečer a část noci bude patřit vyřazovacímu sprintu pod umělým osvětlením. Nebude chybět ani kulturní část v podobě hudební produkce kapely s překvapivým názvem Lety mimo a legendární skupiny Wohnout.

Olympijská disciplína cross country je připravena na sobotu. Doplní ji exhibice motokrosové legendy Petra Kuchaře. Večer vyvrcholí koncertem zpěváka, bubeníka a skladatele Davida Kollera, kterého později vystřídá rokenrolová skupina Rolling Stones revival band. A tentokrát se nezapomnělo ani na ty nejmenší. Po celý den pro ně v areálu hotelu SKI u Nového Města na Moravě bude k dispozici skákací hrad, pobavit se můžou v dětské Bajkové školce a úsměv na tváři s trochou poučení přinese dětské divadlo a další vystoupení. Velkým lákadlem pro ně určitě bude i Majda z televizní Kouzelné školky.

Stejné rozptýlení pro nejmenší návštěvníky je připraveno i na neděli. Dospělí si naopak určitě nenechají ujít cyklistický maraton pro veřejnost na čtyřicet a osmdesát kilometrů. Při tomto závodu si na své přijdou i obdivovatelé cyklistiky po celé délce trati. A přesně v poledne dostanou závodníci z řad veřejnosti možnost pokřtít zbrusu nový XC okruh, který splňuje všechny náročné světové parametry.

Kompletní program závodu Meride Bike Vysočina naleznete zde: http://www.bikevysocina.cz/obsah/program