Konec školního roku se neúprosně blíží

Konec školního roku se neúprosně blíží

Je tu červen a spolu s ním přichází ruku v ruce i závěr školního roku. Žáci, učni i studenti už netrpělivě odpočítávají poslední dny školy, než nastane sladký čas prázdnin.

Maturanti už mají učení za sebou. Slavnostní vyřazení z jejich mateřských ústavů je poslalo poznávat život a jeho světlejší i stinné stránky. Mnozí se těší na bezstarostnou existenci vysokoškoláků, jiní se začínají poohlížet po nějakém zaměstnání. Ať tak či onak, jednu životní etapu nechávají za sebou a čeká je spousta dalších zážitků a zkušeností.

 

 

Konec školního roku intenzivně vnímají i základní umělecké školy. Jejich závěrečnými zkouškami jsou především veřejná vystoupení a koncerty. Publikum složené většinou z příbuzných žáků bývá většinou mnohem tolerantnější, než sami pedagogové. Jejich největším nepřítelem bývá tréma. Pokud ji dokážou udržet na uzdě, čeká je nekonečný potlesk publika.

 

Žáci základních škol se v posledním měsíci školního roku učí jen málo. Zato je čekají vysněné výlety, besídky pro rodiče, sportovní klání a také fotografování, aby měli památku na spolužáky i učitele.

 

 

Konec školního roku už je opravdu doslova za dveřmi. A hned za ním přicházejí prázdniny. Jaké asi letos budou?