CHKO Žďárské vrchy bude v sobotu slavit čtyřicítku na vrcholu Prosičky

Jeden z nejkrásnějších útvarů Žďárských vrchů se v sobotu stane dalším dějištěm celoročních oslav čtyřicátého výročí od založení Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy.

Tato příležitost vedla filatelisty k vydání dopisní známky, na které je zobrazen již vzpomínaný skalní útvar Prosička a Českou poštu k vydání příležitostného razítka. Na něm je pro změnu vyobrazen květ tolije bahenní, který mají ve znaku i zdejší ochranáři.

Pokud se tedy rozhodnete vystoupat v sobotu až na vrchol Prosičky, bude vás tu čekat pohlednice i příležitostné poštovní razítko, které bylo vyrobeno pouze pro tento jediný den. Kromě toho, že získáte filatelisty velmi ceněný sbírkový exponát, budete odměněni i kouzelným pohledem do kraje.

A kdyby se vám na vrchol Prosičky stoupat nechtělo, pak bych tu měla ještě jednu radu. Zajeďte si do Jimramova. Tam získáte příležitostné razítko také a ještě se kulturně vyžijete. Od třinácti hodin tady totiž proběhne křest poštovní známky spojený s výstavou grafické tvorby jejího autora – Josefa Dudka. Vystoupí tu také pěvecký sbor Antonína Bradáče.