Odstartoval další ročník Vodomila

V pořadí už čtvrtý ročník naučné, zábavní, poznávací a turistické soutěže „S Vodomilem Zubří zemí“ právě začal.

 

Velká letní hra uspořádaná Bystřicí nad Pernštejnem si už našla své příznivce. Každé léto se několik stovek soutěžících pouští po stopách skřítka Vodomila, aby poznalo třináct památek, pamětihodností, zajímavostí či turistických zařízení.

Nabídka třinácti zastavení se rok co rok mění. Tentokrát se soutěžící spolu s Vodomilem vydají do Vítochova, k památníku posledního zastřeleného vlka, k soše sv. Jana Nepomuckého, na hrad Mitrov a Zubštejn, k Vírské přehradě, do lesa Jíviny u Dolní Rožínky, do Nedvědice, Švařce i Šiklova mlýna, do Bystřice nad Pernštejnem i do Černého lesa. Poslední, třináctá lokalita, je daná pouze souřadnicemi a je na soutěžících, jak se s touto hádankou dokážou vypořádat.

Každý účastník soutěže má svou vlastní legitimaci, kterou si může vyzvednout například v bystřickém informačním centru. Na jednotlivých zastaveních pak musí získat razítko do této legitimace a navíc ještě zodpovědět kontrolní otázku.

Stačí, když v průběhu prázdnin, září a října stihnete obejít alespoň sedm zastavení. V takovém případě už máte nárok na jednorázový hodinový vstup do krytého bazénu v Bystřici nad Pernštejnem. Pokud se vám povede obejít devět kontrolních míst, budete navíc zařazeni do slosování a pět vybraných šťastlivců získá zajímavé ceny.

Bližší informace obdržíte na mikroregionu Bystřicko nebo na bystřickém informačním centru.