Francie ve Třech Studních

Putovat po slunné Francii můžete nyní i ve Třech Studních. Zdá se vám to nemožné? Přesto je tato jedinečná možnost skutečností.

 

V rámci „Francouzských dnů“ tady totiž právě teď probíhá výstava „Sladká Francie“. Prostřednictvím fotografií Ivany Buttry a reprodukcí Karla Marholda se tak můžete přenést do míst, kam byste se určitě jednou sami rádi podívali. Výstava v „Letní minigalerii“ potrvá až do 2. srpna.

Se zahradní architektkou a spisovatelkou Ivanou Buttry se můžete setkat i při další příležitosti. Tou je diashow nazvané „Nejkrásnější francouzské zahrady“ připravené na čtvrtek 22. 7. Od 20 hodin se v penzionu „Sykovec“ můžete pokochat krásou vyhlášených francouzských parků a zahrad.

Zvláště děti jsou zvány do Třech Studní o den později. Bude se tu totiž zdobit nejznámější symbol Francie – slavná Eiffelova věž. Kde? No přece kde jinde než u „Rozcestníku Evropské unie“. Soutěže jsou tu připraveny pro všechny hravé bez omezení věku. A začínat se bude v 17 hodin.

Co by to bylo za „Francouzské dny“ bez jejich národní hry. Pétanque si můžete přijít zahrát v sobotu 31. 7. od 15 hodin do penzionu Sykovec. Ovšem pouze po předchozím přihlášení a složení zápisného. To činí tři sta korun za tým (tři osoby). Přihlásit se můžete na e-mailové adrese ivasva©seznam.cz nebo na telefonním čísle 724 128 344.