Ať žije BAHNO CUP!

Tradiční fotbalový turnaj ROKYTNO CUP dostal tentokrát díky „příznivému“ počasí novou přezdívku. Jak hosté, tak i domácí mu neřekli jinak, než BAHNO CUP.

 

Tento název byl více než přiléhavý, protože právě tuto vše pokrývající špinavou a mazlavou hmotu si užívali jak sami fotbalisté, kteří se v bahně vyváleli opravdu dosytnosti, tak i sportu chtiví diváci a fanoušci.

 

Do Rokytna dorazilo v plném počtu všech osm přihlášených fotbalových týmů. Organizátoři neměli zrovna lehkou pozici, protože všechno, co s velkou pečlivostí v předvečer zápasu nachystali, jim rozmarné počasí doslova smetlo z povrchu zemského. Stánek, který měl chránit případné diváky před deštěm, vesele poletoval po celém hřišti. Nakonec ale vše zvládli a před začátkem turnaje ještě stihli dát vše do pořádku.

 

A jak to nakonec dopadlo? Zápasy byly odehrány a vítězem se letos stal (také už tradičně) tým FC Holubka. Druhé místo obsadili domácí a jako třetí skončilo mužstvo z Maršovic, které se z Pivního komanda protentokrát nechalo přejmenovat na Škwor (dlužno dodat, že původní název byl přiléhavější).

 

Kromě fotbalových mužstev ale přebírali poháry i jednotlivci. Nejlepším střelcem byl vyhlášen Ondřej Follprecht z FC Rokytno a titul nejlepší brankář získala brněnská posila domácího týmu Honza Kunovský.

 

ROKYTNO CUP nebo také BAHNO CUP 2010 skončil. A jak se zdá, dlouho se z něj budou vzpamatovávat nejen hráči samotní, kteří jej náležitě oslavili, ale také rokytenské hřiště, jehož travnatá plocha dostala opravdu zabrat.