Nové Město se připravuje na „Mečíkovou pouť“

Nové Město se připravuje na „Mečíkovou pouť“

V neděli, 15. srpna, ovládnou Nové Město na Moravě pravé pouťové radovánky. Bude se tu totiž konat tradiční „Mečíková pouť“.

 

Pokoušíme se tentokrát o novinku. Řemeslný jarmark budeme realizovat trochu jinde, než jsme zvyklí. Vše se bude točit okolo Malé uličky. Už máme vytyčen i prostor pro více pouťových atrakcí, než bývá v Novém Městě na Moravě obvyklé. Pouť ale bude, stejně jako dříve, opět charakteristická mečíky,“ prozrazuje starostka města Zdeňka Marková.

Program letošní „Mečíkové pouti“ je poměrně bohatý. Začíná už v předvečer dne „Dé“, tedy v sobotu 14. srpna. V areálu zahradnictví vypukne ve 20 hodin taneční zábava. K tanci i poslechu zahraje skupina „Tonik“.


V neděli čeká pouťové návštěvníky řemeslný jarmark, který v osm hodin pouťové radovánky zahájí. Mše svatá je naplánována na desátou hodinu a třicátou minutu. Ve třináct, čtrnáct a patnáct hodin následuje loutkové představení divadla eMILLIon. A se známou hudební skupinou – „Zuberskou šestkou“ se můžete setkat od šestnácti do osmnácti hodin.

-Součástí tradiční „Mečíkové pouti“ je i výstava chovatelů drobného zvířectva. Potrvá po oba dva dny, v sobotu od třinácti do osmnácti hodin a v neděli od osmi do šestnácti hodin. Najdete ji na výstavišti ČSCH - za vlakovým nádražím.