Nechte si bezplatně zkontrolovat své vozidlo

Nechte si bezplatně zkontrolovat své vozidlo

V rámci dopravně preventivní akce „Vysočinou na silnicích bezpečně“ máte jedinečnou šanci nechat si zdarma před nadcházejícími zimními měsíci zkontrolovat technický stav svého vozidla.

 

Každoroční bezplatnou prohlídku vozidel pořádají policisté spolu s pracovníky odborných firem už od roku 2001. Řidiči, kteří si nechávají svoje automobily zkontrolovat, se tak nemusí bát namátkových policejních kontrol a následných pokut za zjištěné nedostatky.

 

A co mohou řidiči, kteří navštíví některé z vybraných stanovišť akce „Vysočinou na silnicích bezpečně“ očekávat? Kontrolu pneumatik, stavu oleje a všech ostatních kapalin, přeměření autobaterie, tlumičů, osvětlení a také stav a kompletnost vybavení lékárničky, která je poslední dobou při policejních kontrolách stále častěji přezkoumávána.

 

Kromě už zmíněných nezbytností, které jsou důležité zejména pro technický stav a vybavení vozidla, si na stanovištích mohou řidiči také nechat přeměřit tachometr. Díky nejmodernějšímu policejnímu radaru bude ihned zjištěno jakékoliv jeho odchýlení od skutečné rychlosti.

 

Záštitu nad projektem převzal hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek, který všem řidičům připomíná: „Je prozíravé, když řidiči využijí bezplatné prohlídky technického stavu svých vozidel. Především před zimou na Vysočině mají tyto akce i jiný než pouze preventivní význam. Mám na mysli například konzultace ohledně výběru vhodných pneumatik nebo doporučení odpovídajících kapalin.“

 

A kde tyto preventivní stanice technické kontroly najdete? 3. 9. od 14 do 17 hodin v Polné na Husově náměstí, 6. 9. u obchodního domu Tesco v Jihlavě od 9 do 12 a od 14 do 17 hodin, 8. 9 na centrálním parkovišti před Komerční bankou ve Žďáru nad Sázavou, konkrétně v době od 10 do 12 hodin a od 14 do 17 hodin, ve stejný čas, ale až 20. 9. v Havlíčkově Brodě na parkovišti u Lídlu, o den později v Telči na centrálním parkovišti v době od 14 do 17 hodin, 22. 9. v Pelhřimově na parkovišti u Lídlu od 14 do 17 hodin, v tutéž dobu, ale o den později v Třebíči, také na parkovišti před Lídlem a 24. 9. na zimním stadionu v Třešti od 14 do 17 hodin.